Español | English

Calella i la costa del Maresme nord

La costa del Maresme nord es caracteritza per unes enormes platges sense interrupció des de Calella fins a la desembocadura de la Tordera. Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar estan units per aquesta gran extensió de sorra i mar ideal per caminar-hi o bé passejar amb bicicleta pels camins i passeigs marítims que els comuniquen. Podem fer l'excursió de nord a sud o a l'inrevés. 


Platja davant del far de Calella

Platja davant del far de Calella

Far de Calella

Far de Calella

 
 

Distància: 11 km.

Temps: 2:30h.

Dificultat: Fàcil

Desnivell: cap

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Recorregut: Iniciem la caminada al sud de la població de Calella, concretament a la zona de roques que hi ha entre Sant Pol de Mar i Calella, a l'aparcament al costat de la N-II. Des d'aquí tindrem una excel·lent vista de tot Calella i la seva platja.


Baixem les escales que duen a la platja de Calella i caminem per la sorra o bé pel Passeig marítim cap al nord, travesant tota la població. Quan superem Calella trobarem Pineda de Mar i un reformat passeig marítim que també seguirem cap al nord.


Passat Pineda, trobarem un camí molt ample que continua fins a Malgrat passant primer per Santa Susanna. En aquest tram podrem gaudir d'una zona de platja amb camps d'horta al costat.


A continuació de Malgrat trobarem zones de la platja on s'ha tancat l'accès per recuperar la vegetació pròpia d'aquest medi. Podrem continuar caminant fins a arribar a la desembocadura de la Tordera.


Aquesta excursió ens la podem fer a la nostra mida fent-la més curta o més llarga, en sentit nord-sud o sud-nord, d'anada i tornada o bé només anar i aprofitar que tots els pobles estan units per tren (Renfe). Ideal per a fer de tardor a primavera a peu o amb bici, i amb nens o persones amb poca capacitat física.


 
Palmeres afectades per un temporal

Palmeres afectades per un temporal

 
 
Platja a contrallum

Platja a contrallum

 
Mapa

Mapa © ICC

 
Passeig marítim de Pineda de Mar

Passeig marítim de Pineda de Mar

 

 
Platja de Malgrat de Mar amb Blanes al fons

Platja de Malgrat de Mar amb Blanes al fons