Español | English

La Gallina Pelada.

La Serra d'Ensija a l'Alt Berguedà, és una zona de molt interés situada entre el Pedraforca i els Rassos de Peguera. Proposem assolir el seu cim més elevat, La Gallina Pelada de 2317 metres. És una excursió sense dificultat però amb un considerable desnivell que cal superar amb forts pendents. La sortida la farem des de la zona de lleure de la "Pleta de la Vila" molt propera a l'estació d'esquí de fons de Saldes coneguda com el Parc de neu de fàcil accés per una pista asfaltada que s'agafa passat el poble de Saldes per la carretera de Saldes a Gósol.


Vista del camí de pujada

El camí de pujada

El refugi i el cim al fons

El refugi i el cim al fons

 
 

Distància: 7 km. aprox.

Temps: 4 h.

Dificultat: Moderada

Desnivell: 700 m.

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Coordenades dels waypoints

Nom del punt Coordenades UTM Fus 31 ED50
Coordenades Geogràfiques
ETRS89
Inici - Pleta de la Vila Est 396887 Nord 4673662
Lon. º ' '' Lat. º ' ''
Inici camí a la Font Freda Est 397096 Nord 4672777
Lon. º ' '' Lat. º ' ''
Pla Gran Est. 397306 Nord. 4671628
Lon. º ' '' Lat. º ' ''
Gallina Pelada Est. 395892 Nord. 4671767
Lon. º ' '' Lat. º ' ''

Recorregut: Iniciem la caminada a l'aparcament que hi ha a la Pleta de la Vila per la pista que prové del Coll de la Trapa i que es dirigeix a Vallcebre fins a trobar un indicador que marca l'inici del camí cap a la Font freda. Continuarem pujant pel barranc fins arribar a sortir del bosc i trobar els grans prats superiors.

Girarem 90 graus el nostre rumb i caminarem en direcció oest per arribar al Refugi d'Ensija. Continuarem en la mateixa direcció seguint el camí marcat i les indicacions que condueixen a la Gallina Pelada on podrem gaudir de magnífiques vistes del Pedraforca i el Cadí al nord, i els Rassos de Peguera al sud. Cap a l'est i si el dia es prou clar veurem el Montseny.

Podem realitzar aquesta excursió en qualsevol época de l'any. En temporada hivernal es poden llogar raquetes de neu al Parc de neu. A l'estiu poder disposar d'aigua en alguna de les diverses fonts que normalment rajan.


 

Mapa © ICC

 
El Montseny vist des del cim

El Montseny vist des del cim

 
El Pedraforca i El Cadí

El Pedraforca i El Cadí

 

 

 

0 comentaris sobre aquesta ruta

 

Opina sobre aquesta ruta