Español | English

Sant Marçal - Les Agudes.

El coll de Sant Marçal és un punt estratègic del Montseny. Al costat de la carretera hi ha la "Taula dels Tres Bisbes", on conflueixen els bisbats de Vic, Barcelona i Girona. Molt a prop s'hi troba la "font bona", considerada el naixament de la Tordera, el principal curs fluvial del Montseny. A més és l'inici d'algunes interessants caminades, una d'elles la pujada a les Agudes.


Les Agudes

Les agudes

Taula dels Tres Bisbes

Taula dels Tres Bisbes

 
 

Distància: 10 km.

Temps: 4h.

Dificultat: Moderada

Desnivell: 600 m.

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

GPS Track: trk gpx plt

Recorregut: Iniciem la caminada a l'aparcament al costat de la carretera BV-5114. Seguirem l'itinerari E-8 senyalitzat amb color granat que comença al costat d'un mapa del Montseny que ens avisa que la ruta que farem és difícil. Baixarem unes escales que ens portaran a la "Font Bona", on neix la Tordera. D'aquí hem d'anar a l'esquerra amunt cap a l'esglèsia de Sant Marçal integrada dintre d'un conjunt turístic privat i que passarem pel costat.

Seguirem sempre el camí principal i arribarem a una edificació enrrunada identificada com "el Puig". Continuarem el camí que en aquest tram està ben indicat amb senyals verticals de color verd. Uns 15 minuts després iniciem la pujada amb un fort pendent travessant una preciosa fageda. Hem d'estar pendents de no agafar cap desviació equivocada ja que en aquesta zona trobarem diversos camins.
Mitja hora més tard arribarem a l'inici d'una pedrera que no presenta dificultat per persones acostumades a fer muntanya. El pendent es fa més fort i un cop finalitzada la pedrera segueix un tram de camí amb petites grimpades senyalitzat amb ratlles de pintura vermella. A la part final connectarem amb el camí que prové del Turo de l'Home amb una darrera pujada fins Les Agudes que no té cap dificultat.

Aquesta caminada no és recomanable per persones en baixa forma física o bé poc habituades a caminar per la muntanya. Tot i que no passa per la zona dels "Castellets", si que té una mínima dificultat tècnica i cal una mica de sentit de l'orientació a causa de que alguns trams no estan gaire ben senyalizats. És desaconsella totalment fer aquesta excursió amb pluja, boira o neu.

 
Mapa

Mapa © ICC

 
Font Bona

La Font Bona

 
El camí per la fageda

El camí per la fageda

 
Pedrera

Pedrera

 
Rellotge de sol al cim de les Agudes

Rellotge de sol al cim de les Agudes

 
El veí Matagalls

El veí Matagalls

 
El cim de les Agudes

El cim de les Agudes

 

 

 

1 comentari sobre aquesta ruta

Pep Batalla


Hem fet aquesta caminada tota la colla d'amics i hem disfrutat molt de veure els colors de la tardor. Realment hem vist una varietat de colors brutal !!.


23 de novembre de 2007

 

Opina sobre aquesta ruta