Español | English

les Illes del Montseny - les Agudes

les Illes és una zona situada al cor del Parc Natural del Montseny. És un indret amb una vegetació exuberant i travessat per la Tordera que tot just neix 2 km. més al nord. Des de les Illes es pot apreciar la vista oest del Turó de l'home i les Agudes, una zona amb unes condicions ideals per a la construcció de pous de glaç i pous de neu. Proposem una excursió que ens portarà a descobrir aquestes construccions, tan útils en èpoques passades i avui dia tan fora de temps. Són un testimoni d'una activitat lligada al cicle de les estacions que ara sembla impensable.


la Tordera

la Tordera

Camí de pujada

Camí de pujada

 
 

Distància: 7 km.

Temps: 3 h.

Dificultat: Fàcil

Desnivell: 880 m.

Recorregut: Accedirem al Montsey per la carretera BV-5301, i al km. 20 hi ha una corba molt tancada a l'esquerra i un camí asfaltat que surt a la dreta amb un indicador cap a les Illes (2km). El seguirem amb precaució perquè es estret i té poca visibilitat en alguns punts.

Quan s'acaba el camí asfaltat, haurem arribat a la font de les Naiades, aparcarem aquí i podem carregar aigua en aquesta esplendida font.

Comencem el camí que continua de la font. És un camí ample en bon estat, a uns 2km (10') hi trobem la "fabriqueta Antolin" un edifici en ruïnes, es gira a la dreta i uns 100 mts. més endavant es torna a girar a la dreta, hi ha un indicador de fusta. S'inicia una pujada forta per un camí força desfet. Trobarem algunes marques de color taronja. No deixem el camí que es va convertint en corriol i manté la pujada moderada.

Després de passar una zona molt boscosa, arribarem a un camí molt ample, girem a la dreta, i farem una mica de baixada fins trobar un creuament de camins, agafem el de l'esquerra (40') i ja no el deixarem en cap moment. En aquesta part del recorregut tindrem punts amb molt bones vistes.

Posteriorment ens endinsarem de nou al bosc (1h.30'). A l'hivern cal anar amb precaució si ha nevat o gelat, en algun punt poc difícil però lleugerament exposat d' aquesta part de la ruta.

Trobarem el primer pou de glaç al costat del camí a una cota de 1508 m., i a partir d'aquí n' anirem trobant fins a arribar a la Collada Sesagudes on acaba la zona obaga i boscosa. Si observem el mapa, es pot comprovar com la toponímia ja ens indica que estem en una zona rica i propensa a l'existència d'aquestes construccions, p. ex. "Serrat dels Pous" o també "Roques de Glaç"

Un cop a la Collada Sesagudes, acabarem d'arribar a les Agudes i gaudir de les excel·lents vistes (2h.). La baixada la farem pel mateix camí de pujada.

 
la fabriqueta Antolin

la fabriqueta Antolin

 
Indicador

Indicador

 
Marques en el camí

Marques en el camí

 
El camí dins el bosc final

El camí dins el bosc final

 
Pou de neu

Pou de neu

 
Vista del camí al Turó de l'Home

Vista del camí al Turó de l'Home

 
Panoràmica des de les Illes

Panoràmica des de les Illes