Español | English

Coll Formic - Matagalls.

El Matagalls és un dels cims més alts del Montseny amb els seus 1697 metres. L'ascensió des de Coll Formic és un clàssic de les excursions pel massís del Montseny i està indicada per persones de totes les edats i condicions físiques. Proposem una ruta que s'inicia a Coll Formic on deixem el cotxe i ens dirigim cap al cim del Matagalls seguint les marques blanques i vermelles del GR 5.2. La tornada la podem fer en direcció a la font de matagalls i posteriorment cap al monestir de St. Segimón.


Cim del Matagalls

Cim del Matagalls

Font de Matagalls

La font de Matagalls

 
 

Distància: 12 km.

Temps: 4 h.

Dificultat: Fàcil

Desnivell: 530 m.

Descarregar ruta: gpx

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Recorregut: Iniciem la caminada a l'aparcament que hi ha a Coll Formic, o bé, si no hi ha lloc, al que hi ha uns 500 metres abans d'arribar a Coll Formic pujant des de Sant Esteve de Palautordera.

La pujada al Matagalls la farem pel GR 5.2 senyalitzat, com és habitual, amb marques horitzontals blanques i vermelles. Aquest camí ens durà fins al cim del Matagalls que tindrem a la vista en molts moments.

Un cop al cim amb la imponent creu, podem fer la baixada direcció a la font de matagalls seguint el sender PR-C 205 que va de Viladrau al Matagalls senyalitzat amb indicadors verticals i marques horitzontals blanques i grogues.

La font està tapada per un sostre d'obra i envoltada d'arbres i es troba a uns 200 metres del camí, un cop arribem al "Collet de la font".

Un cop reposades les forces tornarem al camí i el seguirem direcció al monestir de St. Segimón. Hi arribarem per St. Miquel dels Barretons que queda just per sobre del monestir, en eternes obres de restauració.
Des de St. Segimón agafarem la pista ample per tornar a Coll Formic.

 
Pou de neu

Pou de neu

 
Les Agudes i el Turó de l'Home des del Matagalls

Les Agudes i el Turó de l'Home des del Matagalls

 

Mapa © ICGC

 
Vista panoràmica des del Matagalls

Vista panoràmica des del Matagalls

 
Coll de la Font

Coll de la Font

 
Sant Miquel dels Barretons

Sant Miquel dels Barretons

 
Sant Segimón

Sant Segimón

 
Monestir

Monestir