Español | English

Excursió al Montcau amb nens.

El Montcau és un cim molt fàcil, ideal per a fer-hi una excursió amb nens. És un recorregut molt curt i senzill però en el que combinarem diferents tipus de paissatge que faran gaudir encara més als petits. L'excursió s'inicia al coll d'Estenalles on trobarem un parquing força gran però que a causa de la gran afluència de gent, s'omple fàcilment.


Camí de pujada.

Camí de pujada.

Vista del Montcau

Vista del Montcau.

 
 

Distància: 3,5 km.

Temps: 2h 30'.

Dificultat: Baixa

Desnivell acumulat: 375 m.

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Descarregar ruta: No disponible

Recorregut: És una excursió molt fàcil, ideal per a fer amb nens, tot i que al tram final caldrà ajudar-nos amb les mans, no presenta cap dificultat tècnica ni física.

La ruta comença al coll d'Estenalles al qual arribarem per la carretera BV-1221 que va de Matadepera a Mura, molt transitada per ciclistes. Una mica abans de arribar al coll trobarem un pàrquing força gran però al que si no s'hi arriba d'hora es pot tenir problemes per aparcar ja que es el punt de inici de moltes excursions.

A l'altre costat de la carretera d'on hi ha el pàrquing, trobarem l'edifici del punt de informació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, des d'aquest punt començarem a caminar pel camí encimentat que s'enfila fins al coll d'Estella. En aquest coll, trobarem els indicadors de que hem de deixar el camí de ciment i seguir pel camí de l esquerra.

Ben aviat tindrem bones vistes del Montcau i segurament veurem altres excursionistes davant nostre. El camí transita ara pel terreny de conglomerat rocós tan característic de aquesta zona, i està indicat per unes cordes al terra que delimiten l'espai pel que hem de caminar.

Per a superar el tram final potser caldrà que ens ajudem de les mans ja que el pendent es pronunciat però amb una mica de cura, ho superarem sense problemes. Des del cim tindrem unes vistes espectaculars de tot el Parc Natural, de Montserrat, del Montseny i del Bages.

La baixada la farem cap al coll d'Eres al que arribarem amb uns 20 minuts. És una petita esplanada boscosa confluència de diversos camins. D'allà tornarem a l inici pel camí encimentat que voreja la cara sud del Montcau.

 

Mapa © ICGC

 
Tram final del camí

Tram final del camí

 
Montserrat és aprop

Montserrat és aprop

 
Baixa al coll d'Eres

Baixada al coll d'Eres.

 
Camí de tornada

Camí de tornada.

 
Coll d'Estella

Coll d'Estella

 
Coll d'Eres

Coll d'Eres

 
Panoràmica del Montcau

Panoràmica del Montcau