Español | English

La Vall de Núria

Un dels llocs més emblemàtics de Catalunya és la Vall de Núria envoltada de cims que freguen els 3000 metres i només accessible a peu o amb el cremallera que hi puja des de Ribes de Freser. Un espai únic i punt de partida de moltes rutes cap a les veines valls del Freser o Ter. Proposem l'ascensió al Puig de Fontnegra des de l'alberg del Pic de l'Àliga, que a l'hivern podem fer amb raquetes de neu sense cap dificultat.


La Vall de Núria des del Cim de l'Àliga

La Vall de Núria des del Cim de l'Àliga

El cim de Rocs Blancs des del Puig de Fontnegra

El cim de Rocs Blancs des del Puig de Fontnegra

 
 

Distància: 7 km. (Des de l'alberg)

Temps: 4:00h. (Des de l'alberg)

Dificultat: Fàcil

Desnivell: 600 m.

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Coordenades dels waypoints

Nom del punt Coordenades UTM Fus 31 ED50
Coordenades Geogràfiques
ETRS89
Inici - Alberg Pic de l'Àliga Est 431020 Nord 4693854
Lon. 2º 9' 38.5'' Lat. 42º 23' 31.5''
Pic de l'Àliga Est 431477 Nord 4694353
Lon. 2º 9' 58.3'' Lat. 42 º 23' 47.8''
Puig de Fontnegra Est. 432767 Nord. 4695065
Lon. 2º 10' 54.4'' Lat. 42º 24' 11.3''

Recorregut: Iniciem la caminada al davant del refugi del Pic de l'Àliga, per arribar-hi podem agafar el telecabina que surt del costat de l'estació del cremallera, o podem pujar a peu pel camí que voreja la zona de tir amb arc. A l'esplanada de davant l'alberg un indicador de fusta ens marca l'inici del camí cap al Pic de l'Àliga que assolirem amb 45 minuts vorejant la falda de la muntanya per la vessant sud. A pocs minuts de l'inici trobarem un altre indicador que marca el desviament del camí cap al Coll del Torreneules. Nosaltres anirem a l'esquerra cap el coll que ens durá al Pic de l'Àliga, però si volguèssim seguir pel camí del Torreneules, cal tenir en compta que es produeixen explosions per provocar allaus controlades i evitar problemes al cremallera.


Des del Cim del Pic de l'Àliga tindrem un vista gairabé zenital del santuari de Núria. Continuem la caminada pel pla en direcció NE cap els pics propers i amb poc més d'una hora arribarem al Puig de Fontnegra, on gaudirem d'una espectacular vista de la vall de Núria i de la vall del Freser. Divisarem també els cims de la vall del Ter i cap el sud a més del Torreneules i el Balandrau, es pot divisar el Montseny i Montserrat.


La tornada la farem pel mateix camí, tot i que del Pic de l'Àliga tenim la opció de baixar pel camí de la vessant oest. Aquest camí baixa més directa però en canvi té un pendent molt pronunciat i no es recomanable.


 
Mapa

Mapa © ICC

 
Coll anterior al Puig de Fontnegra

Coll anterior al Puig de Fontnegra

 
Vall del Freser

Vall del Freser

 
El Puigmal

Vista del Puigmal

 
Vall de Núria de nit

Vall de Núria de nit

 

Video panoràmic des del cim del Puig de Fontnegra

 
Panoràmica del Santuari de Núria

Panoràmica hivernal del Santuari de Núria

 
Webcam del Santuari de Núria

Webcam del Santuari de Núria