Español | English

Volta a Perafita amb btt.

Perafita és un bonic i petit poble del lluçanès envoltat de correus i boscos on podrem gaudir de la natura fent una volta amb btt pels voltants del poble, tot passant per Olost, St. Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i per l'Espai d'Interès Natural de la Riera de Sorreigs. Per arribar-hi, podem venir desde Vic per la BV-4601 passant per St. Bartomeu del Grau.


Pantà de la Gavarresa

Pantà de la Gavarresa

Vista del lluçanès prop de Sant Bartomeu

Vista del lluçanès prop de Sant Bartomeu

 
 

Distància: 42 km.

Temps: 5h.

Dificultat: Moderada

Desnivell: (acumulat) 900 m.

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

GPS Track: (descarregar)

Recorregut: Iniciem el recorregut sortint de Perafita per la Carretera BP-4653 en direcció Olost, al kilometre 7.5 deixarem la carretera i agafarem un camí a l'esquerra que ens evitarà de fer més asfalt fins a arribar a la zona coneguda com el Sanatori, a la carretera BV-4405. Farem uns metres per aquesta i girarem a la dreta. Seguirem el camí principal de baixada fins al Pantà de la Gavarresa que vorejarem. Travassarem la Riera Gavarrera per un pas de riera i un cop travessat trobarem un camí a l'esquerra que seguirem, ara de pujada.


Seguirem sempre el camí principal fins a arribar a Olost. A partir d'aquí seguirem la ruta btt amb punt de sortida d'Olost fins a Sant Bartomeu del Grau que segueix camins molt ben senyalitzats i amb lleugera pujada.


Abans d'arribar a Sant Bartomeu del Grau girarem a l'esquerra i continuarem la ruta btt que amb una forta baixada ens durà a l'Espai d'Interès Natural de la Riera de Sorreigs. Anirem paral·lels a la riera i quan arribem a l'Aumentell deixarem la ruta btt que continua cap a Sobremunt. Nosaltres seguirem recta pel mateix camí cap a Sant Boi de Lluçanès.


Podem arribar a Sant Boi o bé iniciar la tornada cap a Perafita seguint novament la ruta btt fins a arribar a la carretera BV-4601 que agafarem a la dreta i per la que circularem un kilometre i mig aproximadament fins a trobar a l'esquerra el camí a Santa Margarida de Vilaltella, exemple del romànic del Lluçanès i inici del descens fins a el mas de La Tria, ja a les portes de Perafita.


Es recomana fer aquesta ruta utilitzant gps tot i que si no se'n pot disposar, es pot seguir la ruta btt que surt d'Olost que està molt ben senyalitzada.


 

Mapa © ICC

 
Olost

Olost

 
Sant Boi de Lluçanès

Sant Boi de Lluçanès

 
La Tria

La Tria

 

 

 

0 comentaris sobre aquesta ruta

 

Opina sobre aquesta ruta