Español | English

La Pica d'Estats.

La Pica d'Estats s'aixeca 3143 metres per sobre el nivell del mar i és el cim més alt de Catalunya. Això li dona un interés especial i fa que cada any siguin moltes les persones que volen pujar-hi. La seva ascensió no presenta dificultats tècniques i ofereix unes vistes fantàstiques d'un marc impresionant. Podem fer l'excursió en un sol dia sortint del refugi de la Vallferrera, o bé en dos dies acampant a l'Estany de Sotllo. Per les dues opcions caldrà arribar fins el poble d' Àreu i d'allà continuar per una pista de 13 km. en no massa bon estat pels cotxes utilitaris, al final de la pista hi ha un aparcament, deixarem el cotxe aquí.


L' Estany de Sotllo i la Pica d'Estats

L' Estany de Sotllo i la Pica d'Estats al fons.

Creu del cim de la Pica d'Estats

Creu del cim

 
 

Distància: 17 km. aprox.

Temps: 9 h.

Dificultat: Mitjana - Alta

Desnivell: 1300 m. (pujada)

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Descarregar ruta: GPX

Recorregut: Iniciem la caminada a l'aparcament que hi ha quan s'acaba la pista que prové del poble d'Àreu i ens dirigirem cap al Refugi de la Vallferrera que es troba a uns 15 minuts i de recorregut molt ben senyalitzat.

A partir del refugi iniciem l'ascensió i es precisament aquesta primera part una de les més dures. Pujarem fent ziga-ziga per guanyar 300 metres de desnivell en poca estona. Veurem el refugi als nostres peus i el camí continua però amb pujada més suau. Seguint sempre les marques blanques i vermelles anirem guanyant alçada pel Barranc de Sotllo fins arribar a l'Estany de Sotllo. Si fem l'excursió en dos dies acamparem aquí.

Continuarem pujant seguint el camí fins l'Estany d'Estats i poc després tornarem a enfilar una forta pujada per terreny pedregós fins el Port de Sotllo. En aquest punt seguirem el camí de baixada cap a la banda francesa del port i passarem a tocar d'una petita gelera protegida del sol per les verticals parets d'aquesta banda del cim. Arribarem al coll que hi ha entre La Pica d'Estats i el Montcalm, de 3078 metres que també podem pujar. Ens trobem aprop dels 3000 i enfilem la darrera pujada fins a fer el cim.

La baixada la farem pel mateix camí de pujada.

Aquesta ruta no presenta cap dificultad tècnica, però si que cal tenir en compte que és llarga i requereix un esforç físic considerable en terreny d'alta muntanya.

 
El Refugi de la Vallferrera

El Refugi de la Vallferrera.

 
El camí segueix paral·lel al torrent

El camí segueix paral·lel al torrent.

 
Plans de Sotllo

Plans de Sotllo.

 
Estany de Sotllo i el Monteixo al fons

Estany de Sotllo i el Monteixo al fons

 
 
Vista des del cim

Vista des del cim amb els estanys d'Estats i Sotllo.

 
El Montcalm des del cim de la pica

El Montcalm des del cim de la Pica

 
Aneto i Maladeta al fons

Vista de l'Aneto i la Maladeta al fons.