Español | English

el Pont Cabradís

El Pont Cabradís és un pont natural sobre el riu de Aigua de Valls. Té uns 20 metres de llarg i tan la seva pecularietat, com la seva situació, el fan un indret singular mereixedor de ser visitat, sobretot a la primavera i estiu.


Detal del Pont Cabradís

El Pont Cabradís

El riu Aigua de Valls

El riu Aigua de Valls

 
 

Distància: 2 km.

Temps: 1h.

Dificultat: Fàcil

Desnivell: 150 m. (acumulat)

Arribarem per la carretera BV-4241 i la LV-4241, al kilometre 20,7 surt una carretera asfaltada que puja als poblets de Sisquer i Montcalb. Passat el primer poble, en un revolt fort a la dreta, surt una pista que va a la Masia de la Perera i baixa a l'Aigua de Valls. Aparcarem prop d'una minicentral, al costat d'uns panells informatius del Pont Cabradís i de la flora i fauna de la zona.


A partir dels panells informatius comença el corriol que té el seu recorregut paral·lel al riu i que en només uns metres ens porta a una escala fixe metàl·lica que ens permet salvar un desplom pronunciat d'un parell de metres.


El corriol no presenta dificultat ni desnivells però està equipat amb passamans, cordes i cadenes que faciliten el pas d'alguns punts estrets. Un cop travessat el Torent Fondo, passarem per una notable boixeda.


Finalment s'arriba a un pla just sobre el Pont Cabradís. Caldrà baixar uns 20 metres equipats amb diverses cadenes, per arribar a la boca sud del tunel.


No s'aconsella fer aquesta excursió si ha plogut ja que hi ha trams que si estan humits, rellisquen força


 

Mapa © ICGC


 
El riu i escala inicial

El riu Aigua de Valls i l'escala inicial (dreta imatge)

 
Torrent Fondo

Torrent Fondo

 
Pas amb cadena

Pas amb cadena

 
Túnel del Pont Cabradís

Túnel del Pont Cabradís

 
Riu Aigua de Valls

Panoràmica del riu Aigua de Valls

 
Detall del túnel

Detall del túnel